Ordinul comun nr. 226/397 al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale si al ministrului mediului si dezvoltarii durabile privind prohibitia pescuitului în anul 2008  In data de15 aprilie 2008, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 294 ordinul comun nr. 226/397 al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale si al ministrului mediului si dezvoltarii durabile privind prohibitia pescuitului în anul 2008.
  Durata prohibitiei pentru pescuitul oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice în apele maritime interioare si în apele continentale este de 60 de zile în perioada 15 aprilie - 13 iunie inclusiv, iar pentru apele de frontiera de 45 de zile, în perioada 15 aprilie – 29 mai inclusiv.
  În complexul lagunar Razelm Sinoe si în lacurile litorale prohibitia este de 77 zile, în intervalul 15 aprilie - 30 iunie inclusiv.
Se declara zone de protectie: Dunarea Veche, între confluenta canalului Olguta cu Dunarea Veche si confluenta Dunarea Veche cu Canalul Sulina, pe o durata de 275 de zile, pâna la 30 noiembrie inclusiv; Dunarea Veche de la Mm 13 + 1.000 pâna la 8 + 600, în tot cursul anului; lacul Gâsca din Complexul Somova - Parches, în tot cursul anului; lacul Erenciuc, în tot cursul anului; cursul vechi al bratului Sfântu Gheorghe, din zonele rectificate, în tot cursul anului. În aceste zone pescuitul este interzis cu exceptia pescuitului sportiv care se va desfasura în afara perioadei de prohibitie cu eliberarea în mediul acvatic a pestilor.
  Se declara zone cu regim de protectie integrala pentru resursele acvatice vii din Marea Neagra zona Sacalin Zatoane si Rezervatia Marina 2 Mai - Vama Veche.
  De asemenea se interzice pescuitul pastravului de mare si al mihaltului, tot timpul anului.
  Pe perioada prohibitiei în bazinele piscicole naturale este permis pescuitul stiucii cu echipament de pescuit sportiv si momeli artificiale. Pescuitul sportiv al pastravului indigen, fântânel si a coregonului este oprit în perioada 15 septembrie 2007 - 31 decembrie 2008 iar pescuitul lipanului este interzis începând cu data intrarii în vigoare a prezentului ordin si pâna la 31 mai inclusiv.
  Ordinul stabileste totodata perioadele de oprire a pescuitului la anumite specii de pesti si vietuitoare acvatice, de asemenea interzicerea folosirii anumitor unelte de pescuit pentru anumite zone, specii si perioade.

Puteţi descărca varianta completă în format .doc aici

Linkuri utile: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Durabile, Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.


 


Delphi srl

Peach Systems srl

Sea Star Diving Service srl

FotoPro srl

3G International


Pentru vizonarea corectă a acestui site vă recomandăm să dezactivaţi opţiunea Pop-up Blocker din Internet Explorer.


Forum

Prognoza meteo acum

  caută pe site
  caută în www