Extras din Ordinul comun al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile privind prohibitia pescuitului īn anul 2011***  Art.1.
(1) Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 4 aprilie-2 iunie inclusiv, si in apele care constituie frontiera de stat, inclusiv golful Musura, pe o durata de 45 de zile, in perioada 4 aprilie-18 mai inclusiv, cu exceptiile prevazute in prezentul ordin.
(3) Se interzice pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in fata gurii Dunarii - Meleaua Sfantu Gheorghe pana la Ciotic, pe o durata de 60 de zile, in perioada 4 aprilie-2 iunie inclusiv.
  Art.2.
In complexul Razim-Sinoe si lacurile litorale se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial si recreativ/sportiv al oricaror specii de pesti si al altor vietuitoare acvatice, pe o durata de 90 de zile, in perioada 4 aprilie-2 iulie inclusiv.
  Art.3.
Se declara zone de protectie pentru resursele acvatice vii urmatoarele:
l) zona Rezervatiei Marine Vama Veche - 2 Mai, delimitata de coordonatele:
NV: 43°47' lat.N si 28°35'18" long. E;
NE: 43°47' lat.N si 28°40' long. E;
SV: 43°44'20" lat. N si 28°35'18" long. E;
SE: 43°44'20" lat. N si 28°40' long. E, si a carei limita dinspre mal este balizata.
  Art.5.
(2) In apele Marii Negre se interzic:
a) pescuitul rechinului, pe o durata de 47 de zile, in perioada 15 martie-30 aprilie inclusiv;
b) retinerea la bord a femelelor de rechin gestante tot timpul anului;
c) pescuitul sturionilor tot timpul anului;
d) pescuitul delfinilor in tot timpul anului, mentinandu-se obligativitatea raportarii capturilor accidentale de delfini inclusiv din ZEE (zona economica exclusiva).
(3) Pescuitul calcanului se supune dispozitiilor Regulamentului (UE) nr. 1.256 al Consiliului din 17 decembrie 2010 de stabilire, pentru 2011, a posibilitatilor de pescuit pentru anumite resurse halieutice aplicabile in Marea Neagra, in conditiile folosirii unor unelte (setci) cu latura ochiului 2a = 400 mm si dimensiunea minima pentru calcan de cel putin 45 cm.


***Publicat In Monitorul Oficial nr. 166 din 08/03/2011

Puteti descarca ordinul īn format .pdf aici


 


Delphi srl

Peach Systems srl

Sea Star Diving Service srl

FotoPro srl

3G International


Pentru vizonarea corectă a acestui site vă recomandăm să dezactivaţi opţiunea Pop-up Blocker din Internet Explorer.


Forum

Prognoza meteo acum

  caută pe site
  caută în www